GREEKS DO IT BETTER:2023 FIRST QUARTER ISSUE

ΛΕΥΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ – Άνθη Της Σιωπής
Στο νέο έκτο δίσκο της ΛΕΥΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ κυριαρχεί το σκοτεινό ύφος ενώ τόσο ηχητικά όσο και στιχουργικά είναι εναρμονισμένο με το DNA της μπάντας, παραμένοντας πάντα alternative χωρίς να φλερτάρει με πιο αρεστά στο ελληνικό κοινό μουσικά είδη. Μετά το αριστουργηματικό “Σαν Τον Ήλιο” συνεχίζουν να κρατούν ψηλά τον πήχη με τα “Άνθη Της Σιωπής”. Αγαπημένα τραγούδια από το νέο άλμπουμ: Φθινόπωρο, Άνθη Της Σιωπής, Μη Ζήσεις Μάταια και το αγγλόφωνο World Full Of Shadows.

Παιδί Τραύμα – «Μέινστριμ»
Το περασμένο καλοκαίρι το Παιδί Τραύμα επέλεξε μια οικογένεια τυχαία για να φιλοξενηθεί στο σπίτι της, σαν ένα κοινωνιολογικό πείραμα. Το Παιδί Τραύμα παρατηρούσε και κατέγραφε όλες τις δραστηριότητες, τον βίο και τις συνήθειες των μελών της οικογένειας καθώς και τις σχέσεις τους με τον περίγυρο αλλά και μεταξύ τους καθώς επίσης και τις αντιδράσεις τους σε ότι συνέβαινε την περίοδο εκείνη. Αποτέλεσμα αυτού του πειράματος το αριστουργηματικό «Μέινστριμ».

Anima Triste-“Alone”
Το μόνο που μπορώ να πω για το “Alone”, το νέο άλμπουμ των Anima Triste είναι ότι ακούγοντάς το με τα headphones, σε αρκετές στιγμές είχα την αίσθηση πως ήμουν στο underground club όπου η Catherine Deneuve με τον David Bowie παρακολουθούσαν το live των Bauhaus στην ταινία The Hunger.

MAZOHA – “Ας τους Σκοτώσουμε Όλους και Μετανιώνουμε Ύστερα”
Έχει φανατικούς οπαδούς και haters. Λογικό μιας και συχνά συμβαίνει αυτό με τις ιδιοφυίες. Σε ένα ασυγκράτητο ειρμό κινείτε το νέο άλμπουμ του MAZOHA που δεν διστάζει να ενσωματώσει στην punk αισθητική του και στοιχεία hip hop. 17 κομμάτια το ένα καλύτερο από το άλλο ή χειρότερο από το άλλο, ανάλογα σε ποια πλευρά βρίσκεστε. Για το bsideriff.com το “Ας τους Σκοτώσουμε Όλους και Μετανιώνουμε Ύστερα” είναι ένα άλμπουμ σημείο αναφοράς της φετινής χρονιάς.

Xaxakes-“I’ll Fall In Love”
Στα αξιοσημείωτα του πρώτου τετράμηνου του 2023 η επιστροφή των Xaxakes με το αγγλόφωνο single “I’ll Fall In Love”, προπομπό του νέου τους LP μετά από απουσία 6 ετών. Μην ρωτάτε την γνώμη μου ποτέ για τους Xaxakes… είναι το μόνο συγκρότημα που δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός. Νιώθω καλά όταν ακούω νέα τους δουλειά, σαν ένα παλιό κολλητό που βλέπεις ότι postαρε κάτι μετά από καιρό και χαίρεσαι που είναι καλά.

Das Noir – No Place We Can Hide
Νέο single από τον Das Noir ο οποίος με το No Place We Can Hide συνεχίζει την δαιμονιώδη φόρμα του. Greek Darc-Electro στα καλύτερά του.

Kid Moxie & NINA “Lust”
Η Kid Moxie πλέον στην ετικέτα της Italians Do It Better Music, συνεργάζεται με την NINA στο single “Lust” παραδίδοντας μια αισθησιακή electro μπαλάντα βγαλμένη από τα πιο υγρά όνειρα.

Sofia Kourtesis – ‘Madres’
Η με έδρα το Βερολίνο Σοφία Κούρτεση μοιράστηκε το νέο της single «Madres» που κυκλοφορεί από την Ninja Tune. Το single σηματοδοτεί την πρώτη νέα της δουλειά μετά την κυκλοφορία του “Fresia Magdalena” ep που βρέθηκε στην κορυφή πολλών διεθνών λιστών το 2021.

Sugar For The Pill – Colours
Κλείνουμε με τους Sugar For The Pill που μετά τον θρίαμβό του ντεμπούτου τους «Wanderlust». κορυφαίο ελληνικά άλμπουμ του 2022 για το bsideriff.com, επιστρέφουν δυναμικά με το νέo single «Colours», που μας γεμίζει με ανυπομονησία και υψηλές προσδοκίες για το επικείμενο δεύτερο άλμπουμ του συγκροτήματος.

Share:
BsideRiff - 2019