CINE-WILD GLANCES

Επιστροφή από τις διακοπές, επίσημα στο Φθινόπωρο μιας και η μέρα έγινε μικρότερη και μια αίσθηση αγριάδας και τσαμπουκά άρχισε να κυριεύει τους περισσότερους. Μετά το summer sadness έρχεται το autumn anger. Επειδή το Bsideriff.com προτιμά την ζοχάδα και την άγρια διάθεση παρά την μιζέρια και την κλάψα, σαν αντίδραση και στάση απέναντι στον ζόρικο χειμώνα που έρχεται, κάνει ένα cine αφιέρωμα σε σκηνές με τεταμένη ατμόσφαιρα, σκληρά λόγια και άγριες ματιές ή σιωπές…

PULP FICTION η ταινία του Quentin Tarantino με τις σαρωτικές ερμηνείες όλων των ηθοποιών, γεμάτη από ατάκες και σκηνές που ταιριάζουν στο αφιέρωμά μας, όμως η πιο αντιπροσωπευτική είναι σίγουρα η σύντομη συνάντηση μεταξύ του Bruce Willis και του John Travolta στο bar, όπου οι ματιές τους και το ειρωνικό βλέμμα μιλούν από μόνα τους.

HEAT και περνάμε σε μια ιστορική στιγμή του σύγχρονου κινηματογράφου, όπου σε μια σημαντική ταινία, για πρώτη φορά κάθονται στο ίδιο τραπέζι ο Al Pacino με τον Robert De Niro και συνομιλούν. Σίγουρα η καλύτερη στιγμή της ταινίας, η οποία δεν κατάφερε να δώσει απάντηση για το ποιος ήταν καλύτερος και το ερώτημα Robert De Niro ή Al Pacino θα συνεχίσει να βασανίζει τους απανταχού κινηματογραφόφιλους.

YEAR OF THE DRAGON, όπου ο Michael Cimino σκηνοθέτης του Ελαφοκυνηγού, μετά την οικονομική πανωλεθρία της Πύλη της Δύσης, καταφέρνει να ξαναγυρίσει ταινία στο Χόλυγουντ η οποία ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων από την Κινέζικη κοινότητα, ενώ και οι κριτικοί εξακολουθούσαν να τον περιμένουν στην γωνία. Παρόλα αυτά πρόκειται για μια δυνατή γκανγκστερική ταινία με τον Mickey Rourke στον ρόλο του αδιάφθορου αστυνόμου της Chinatown να κλέβει την παράσταση. Η ατάκα του στο τέλος της συνάντησης με τον Κινέζο αρχιμαφιόζο είναι όλα τα λεφτά.

TRUE ROMANCE και σε μια πληθώρα ηθοποιών που περνούν για λίγο από την οθόνη αυτοί που έμειναν στην ιστορία δεν είναι άλλοι από τον τεράστιο Christopher Walken και τον, δεν έχω λόγια να περιγράψω, Dennis Hopper που εξηγεί μοναδικά την καταγωγή των Σικελών. Πληροφοριακά η ταινία είναι του Tony Scott σε σενάριο Quentin Tarantino με πρωταγωνιστές τους Christian Slater και Patricia Arquette ενώ σε μικρούς ρόλους εμφανίζονται οι Gary Oldman, Brad Pitt, Val Kilmer, Samuel Jackson.

FAREWELL FRIEND ( Adieu l’ami (1968) Ο Alain Delon με τον Charles Bronson λογομαχούν, ειρωνεύονται ο ένας τον άλλον, έρχονται στα χέρια όμως οι συνθήκες και ο άτυπος κώδικας τιμής τους κάνουν άσπονδους φίλους…Η σκηνή του τέλους σχεδόν βουβή συμπυκνώνει όλη την ένταση της ταινίας.

SOMETHING WILD, η ταινία όπου σύστησε στο ευρύ κοινό τον πρόσφατα εκλιπών Ray Liotta, ο οποίος μόλις εμφανίζεται στα μισά της ταινίας την απογειώνει. Απολαυστικός και στην σκηνή που ο Jeff Daniels καταφέρνει να του αποσπάσει την εκρηκτική Melanie Griffith.

KILLING THEM SOFTLY, με τον Brad Pitt σε μια από τις καλύτερες ερμηνείες της καριέρας του, να δίνει στο τέλος ρέστα εξηγώντας για το τι είναι οι Η.Π.Α στον μεσάζοντα που προσπαθεί να ψαλιδίσει την αμοιβή του.

Η ΠΟΛΗ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΟΙΜΑΤΑΙ και μιλάμε τόση ώρα για κόντρα και τσαμπουκά χωρίς να έχει προσδιοριστεί ο ορισμός της κόντρας. Δεν υπάρχει καλύτερη ανάλυση από τον μονόλογο του Τάκη Μόσχου προς τον Χρήστο Καλαβρούζο στην αδικημένη ταινία του Ανδρέα Τσιλιφώνη που σκιαγραφεί μια ολόκληρη εποχή.

THE CRYING GAMEκαι κλείνουμε με την ταινία έκπληξη των υποψηφιοτήτων των oscar του 1993, που κατάφερε τελικά να αποσπάσει αυτό του καλύτερου σεναρίου και που δυστυχώς δεν βρήκαμε να σας παρουσιάσουμε την στιγμή που ο εκπληκτικός Stephen Rea κάνει στον εργάτη που πείραξε την “γκόμενά του”, που του έφερε φαγητό στην οικοδομή, μια από τις πιο τσαμπουκαλίδικες ερωτήσεις στην ιστορία του κινηματογράφου:”‘Εχεις ποτέ μαζέψει δόντια με σπασμένα δάκτυλα”.

Share:
BsideRiff - 2019