GREEKS DO IT BETTER- SEPTEMBER ISSUE

Το Φθινόπωρο μπήκε πολύ δυναμικά στα εγχώρια alternative μουσικά δρόμενα, μιας και η Inner Ear Records αποφάσισε να κυκλοφορήσει μια συλλογή από τραγούδια που γράφτηκαν την περίοδο της καραντίνας με ελληνόφωνο στίχο. Βλέποντας στην tracklist τα ονόματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Inner Ear Records μπορεί ο καθένας να καταλάβει γιατί το bsideriff.com την θεωρεί ως μια από τις σημαντικότερες εγχώριες συλλογές των τελευταίων δεκαετιών. Το γεγονός ότι τα τραγούδια γράφτηκαν υπό την “επήρεια” της καραντίνας¨ και της υπαρξιακής ανησυχίας που ακόμα πλανάτε, οδήγησε στον τίτλο ΙΝΝΣΟΜΝΙΑ.
Από αυτή την συλλογή επιλέξαμε να ακούσετε και να ανακαλύψετε την αναπάντεχη ελληνόφωνη διασκευή στο Staring των Mary and The Boy από Τα Παιδιά της Παλαιότητας, την unplugged ερμηνεία του MAZOHA στο υπαρξιακό Δεν Πειράζει και το μόνο ελληνόφωνο κομμάτι που έχουν κυκλοφορήσει έως τώρα οι Strawberry Pills, το Όλα Καίνε.

1. Πόσο Ευχάριστη Έκπληξη – Mech_nimal
2. Μετάβαση – ΦΩΝόΠΤΙΚOΝ
3. Όλα Καίνε – Strawberry Pills
4. Το Λάθος Τρένο – Παιδί Τραύμα feat Φοίβος Δεληβοριάς/Foivos Delivorias
5. Δεν Πειράζει – MAZOHA
6. Ζέφυρος – K.BHTA
7. Αυτό το Καλοκαίρι – The Boy
8. Χαζεύοντας (Staring) – Τα Παιδιά της Παλαιότητας
9. Ασθένειες και Εκφυλισμοί – Larry Gus
10. Ο Αθηνέζος – Prins Obi
11. Μπάλος – Regressverbot
12. Μάρτιος – VASSIŁINA
13. Θα Μιλήσω Γι’ Αυτούς – Manolis Aggelakis

Δυναμώστε την ένταση και παρασυρθείτε από το νέο κομμάτι του Prins Obi ‘You ‘re The Virus’, ο οποίος πέραν από την συμμετοχή του στην συλλογή ΙΝΝΣΟΜΝΙΑ κυκλοφορεί στις 22 Οκτωβρίου το νέο album του ”The Grasshopper Lies Heavy”.

Η synth -punk παρέα των Dramachine κάνει μια βραδινή βόλτα στην Πατησίων στο νέο τους τραγούδι “Δεν έχει μείνει τίποτα” από το δίσκο “Συγκινησιακή Πανούκλα” που κυκλοφορεί τον Οκτώβρη και μας κάνει να τον περιμένουμε με μεγάλες προσδοκίες. Από τα singles της χρονιάς.

Οι REMAIN IN LIGHT από την Θεσσαλονίκη με το νέο τους video clip “Zeus Watching” μας αποδεικνύουν την δύναμη της post punk σκηνής η οποία ανθεί τις τελευταίες δύο δεκαετίες στην χώρα μας.

Το τρίτο Βίντεο “Χορεύεις ;;;” από το επερχόμενο ΕΡ της μπάντας Κονσέρβα με την ονομασία Νο1 είναι γεμάτο ενέργεια και δείχνει ότι το γκρουπ βρίσκεται σε καλή φόρμα. Φυσικά και αυτό το τραγούδι ακούγεται δυνατά…

Κλείνουμε με ένα απόσπασμα από την Ταινία “ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΕΣΒΟ” The DIY Movie Concert.Μια ταινία από τα Αντισώματα και τη Σύμπραξη Φεστιβάλ, αφιερωμένη στο νησί που δίδαξε αλληλεγγύη. Μια διεθνής κινητοποίηση μουσικών που απευθύνει έκκληση στήριξης για τους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται στη Λέσβο. Στο απόσπασμα ακούμε τον Αλέξη Καλοφωλιά να ερμηνεύει unplugged το κομμάτι ¨Νέα Ελπίδα” και από το bsideriff.com ένα τεράστιο respect όχι μόνο για τον καλλιτεχνική του αξία αλλά κυρίως για την στάση ζωής που κρατά όλα αυτά τα χρόνια.

Ακολουθεί η λίστα με όλους όσους συμμετείχαν καθώς και το link για ταινία που αξίζει να δεί κανείς.
Συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι:
63 HIGH, ALEX Κ, BAILDSA, CHRIS ECKMAN (USA), COYOTES ARROW, DUBIOZA KOLEKTIV (B&Η), FRANK PANX & ΣΑΛΤΑΔΟΡΟΙ, FUNDRACAR, JOHNΝΥ HOTT (USA), MOSCOW DEATH BRIGADE (RUSSIA), Mr. HIGHWAY BAND, NEW MODEL ARMY (UK), ONE DROP FORWARD, PADME (TURKEY), RAD MUSIC (MORIA – LESVOS), SOULSIDE (USA), STEVE WYNN (USA), TALCO (ITALY), THE DWARVES (USA), THE RUMJACKS (AUSTRALIA), ΤΗΕRAPY? (IRΕLAND), TSIRI BAND, ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΑΛΛΗΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΓΓΕΛΑΚΑΣ, ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΙΛΙΡΗΣ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΗΣ, ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΚΟΙΝΟΙ ΘΝΗΤΟΙ, ΛΑΜΠΡΟΣ ΠΑΠΑΛΕΞΗΣ, ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ, ΣΤΡΑΦΙ, ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, ΦΟΙΒΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ.

Share:
BsideRiff - 2019