GREEKS DO IT BETTER: SUMMER RECOVERY

Θα είμαι ειλικρινής. Δεν είχα αυτό το διάστημα διάθεση να γράψω. Χωρίς κάποιο προφανή λόγο. Ίσως γιατί επιστρέφοντας σε πιο κανονικούς ρυθμούς επέστρεψε και η αναβλητικότητα που πάντα με συντρόφευε, ίσως να με έχει επηρεάσει η καλοκαιρινή ραστώνη, ίσως έχω τις κλειστές μου. Όμως ευτυχώς βγαίνουν κυκλοφορίες που μας κάνουν να βγούμε από τον λήθαργο και να ” ξεκουβαλάμε”.
Πως να μην γράψεις δυο αράδες όταν οι MIKRO επιστρέφουν με νέο τραγούδι σχεδόν επτά χρόνια μετά και ήδη έχει λιώσει στο repeat. Αναπάντεχη κυκλοφορία το “ΟΣΤΡΑΚΟ” που σηματοδοτεί την επιστροφή ενός από των σημαντικότερων συγκροτημάτων της ελληνικής σκηνής και το οποίο στιγματίζει ήδη το ελληνικό μουσικό καλοκαίρι περιγράφοντας έξω από τα δόντια τις καταστάσεις που βιώνουμε.

Τα Χείλια Λουλούδια έτσι ξαφνικά κυκλοφόρησαν μετά από μια 5αετία το νέο τους LP και σίγουρα έναν από τους δίσκους της χρονιάς, με τίτλο “Το Πίσω Μπαλκόνι”, ένα γλυκόπικρο, νωχελικό, μεθυστικό, concept LP που θα σε παρασύρει στην ατμόσφαιρά του. Ενδεικτικό κομμάτι¨ αυτής “Η Ζάλη”.

Και πως να μην “ξεκουβαλήσουμε” όταν ανακαλύπτουμε ένα τραγούδι που λες και είναι βγαλμένο από την χρυσή εποχή της 4AD και σίγουρα θα φιγουράρει στις κορυφαίες θέσεις των singles του 2021 για το #BSIDERIFF.COM. Μιλάμε για το κομμάτι “Dreamland” της Zozi και του Greg DiRt (Grego Dimopoulos), το οποίο συνοδεύει ένα εκπληκτικό video clip. Απλά συγκλονιστικό!!!

Ή όταν μέσα σε ένα μήνα ο σπουδαίος και αγαπημένος παραγωγός Δημήτρης Παπασπυρόπουλος χτυπάει δυο φορές , ανασύροντας μνήμες Camel club. Αρχικά αναδεικνύοντας το λυρικό ταλέντο του δικού μας One of Vas, σε μια ανατριχιαστική σύνθεση και παραγωγή υψηλών προδιαγραφών, το The Child I Never Was και πριν από λίγες ημέρες με την συνεργασία του με τον Brian Dalton αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο σκοτεινός dance ύμνος Unleashed!.

Κλείνουμε με το νέο τραγούδι του Παύλου Παυλίδη, του Παύλου που συνεχίζει να μας θυμίζει την εφηβεία μας και κομμάτια αναμνήσεων από τα οποία πολλοί από εμάς δεν κατάφεραν να δραπετεύσουν ποτέ. Μετά την Ρίτα, την Λόλα, την Μαίρη, εν έτη 2021 μας συστήνει την Άννα. Βάζουμε μια άνω τελεία όμως εδώ, μιας και μια εκτενή αναφορά στον Παύλο Παυλίδη είναι αναπόφευκτο ότι θα γίνει σύντομα αφού το 2021 δείχνει να είναι πιο δραστήριος από ποτέ.

Υ.Γ. Δεν έχω διάθεση όμως δεν θέλω να αδικώ κανέναν, έτσι βρείτε την διάθεση εσείς και ακούστε πράγματα που αξίζουν, όπως το LP “B-sides & Otherwise” των Playground Theory όπου περιλαμβάνεται και ένα νέο τραγούδι που φλερτάρει με το trip-hop το Free. Ακόμα το δεύτερο single των The BitterSweet – An Easy One από το νέο τους LP “September” και τέλος το νέο single των Ελλήνων που κρατάν ψηλά το πνεύμα του grunge και οι οποίοι εδώ και χρόνια κατοικοεδρεύουν στην Αμερική, μιλάμε βέβαια για τους Prince Of Lilies και το The Year I Broke που τα σπάει.

Share:
BsideRiff - 2019