GREEKS DO IT BETTER : QUARANTINE ENDING PERIOD

MAYDAY, MAYDAY!!! Λίγο πριν την λήξη της καραντίνας κυκλοφόρησε ένας δίσκος έπος, ένας δίσκος ορόσημο για την αγγλόφωνη ανεξάρτητη σκηνή.
Κυρίες και κύριοι το bsideriff νιώθει απόλυτα δικαιωμένο για τον τίτλο αυτής της ενότητας μιας και οι δικοί μας Psychedelic Trips To Death έβγαλαν ένα από τα καλύτερα LP της φετινής χρονιάς παγκοσμίως, το καταιγιστικό The Resistor. Ένα σκοτεινός, ψυχεδελικός, γεμάτος beat εφιάλτης απ’τον οποίο δεν θα θες να ξυπνήσεις. Τα λόγια δεν μπορούν να μεταφέρουν το μεγαλείο αυτού του δίσκου, πρέπει να τον ακούσει κανείς για να καταλάβει γιατί το bsideriff έμεινε με ανοιχτό το στόμα ακούγοντάς τον!!!
https://pttd.bandcamp.com/album/the-resistor

Στις αρχές του 2020 ο Vagina Lips κυκλοφόρησε το Outsider ένα από τα καλύτερα LP για το 2020 με στοιχεία grunge και shoegaze, για το οποίο το bsideriff δέχθηκε αρκετά επικριτικά σχόλια μιας και χαρακτήρισε το ομώνυμο κομμάτι πιο grunge από το νέο single των Pearl Jam! Nevermind…Εκεί που πολλά γκρουπ ηχογραφούν ακόμα και μια 3ετία το επόμενο LP o Vagina Lips έσπασε όλα τα χρονόμετρα και εντός της περιόδου εγκλεισμού ολοκλήρωσε κυριολεκτικά το LP σήμα κατατεθέν της καραντίνας. QUARANTINE DAYS λοιπόν το νέο LP με εξώφυλλο την έρημη Λ.Εγνατίας και ίσως το πιο concept LP της δισκογραφίας του με τα κιθαριστικά riff να εναλλάσσονται ακατάπαυστα. Το besideriff έλιωσε την περίοδο της καραντίνας τα Bad Person και Nihilist. Ένα LP που δεν χορταίνεις να το ακούς!
https://vaginalips.bandcamp.com/album/quarantine-days

Σίγουρα ένας από τους δίσκους της χρονιάς, 1000mods-Youth Of Dissent, ηχογραφημένος στο Seattle με παραγωγό τον Matt Bayles γνωστό για τις δουλειές του με συγκροτήματα όπως Soundgarden, Pearl Jam, Mastodon. Το περιβάλλον του τόπου ηχογράφησης επηρεάζει την ατμόσφαιρα του νέου LP που είναι πιο grunge και όχι τόσο stoner rock. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι οι δικοί μας 1000mods έρχονται να δώσουν το φιλί της ζωής στην σκηνή του grunge με κομμάτια δυναμίτες όπως τα Pearl, So Many Days, Mirrors, Dead Herculin.
https://1000mods.bandcamp.com/album/youth-of-dissent

Αν αρέσει και σε εσάς η pop μελαγχολία της Dream Pop τότε το καινούργιο LP των Playground Theory το Tears Go Upwards κυκλοφορεί και το bsideriff σας συνιστά να το ανακαλύψετε.Άψογη παραγωγή, ονειρικά φωνητικά, τολμηρές συνθέσεις σε ένα δίσκο που σίγουρα θα σας ταξιδέψει.
https://playgroundtheory.bandcamp.com/album/tears-go-upwards

4 χρόνια μετά από το ντεμπούτο LP Corridor που έκανε αίσθηση,οι Magenta Flaws κυκλοφορούν το δεύτερο άλμπουμ τους με τίτλο Saturation το οποίο είναι πιο εσωστρεφές και σαφώς με πιο trip-hop, ambient και electronica επιρροές σε παραγωγή Cayetano. Σκοτεινό, πολυσύνθετο και trippy, ένα come back που δείχνει ότι οι Magenta Flaws πειραματίστηκαν και εξέλιξαν αρκετά τον ήχο τους αυτά τα 4 χρόνια,παραδίδοντας ένα ξεχωριστό concept LP.
https://magentaflaws.bandcamp.com/releases

Πάμε τώρα και σε μια ενδιαφέρουσα συλλογή εν μέσω καραντίνας που κυκλοφόρησε η Inner Ear Records την“Virus Positions” – A Quarantine Music Collection ¨και η οποία διατίθεται δωρεάν στον κάτωθι σύνδεσμο.
https://innerear.bandcamp.com/album/virus-positions-a-quarantine-music-collection
Ακολουθεί η tracklist της συλλογής:
Johnny Labelle – Beginning of the End
2.ΜΑΖΟΗΑ – Λούτρινο
3.My Wet Calvin – Alfie Says
4.Mikael Delta – Worship of the Sun
5.Tango With Lions – Anorexic Beauty (Pulp cover)
6.Mechanimal – Monitors
7.Sundayman – Frozen Eyes
8.ΦΩΝΟΠΤΙΚΟΝ – Δυστοπία
9.Goodbye Bedouin – Belong 05:39
10.Manolis Aggelakis – So We’ll Go No More A Roving
11.Dury Dava – Θέλω Φύση (Bazooka cover)
12.Prins Obi – Haze of a Dream
13.May Roosevelt – Facetoucher
14.Φοίβος Δεληβοριάς, συμμετέχει η Νεφέλη Φασούλη – Μόνο Ψέματα (Acoustic Version)

Θα κλείσουμε το GREEKS DO IT BETTER : QUARANTINE ENDING PERIOD με το δεύτερο video clip του Mikael Delta – Beyond Freedom, που είναι ένα κομμάτι 100% Stereo Nova αισθητικής και την ανατριχιαστική διασκευή των Strawberry Pills στο Go With The Flow των Queens Of The Stone Age.

Share:
BsideRiff - 2019