Interview – Ghost Season

Ρωτάμε τον Νίκο από τους Ghost Season και μας απαντάει.

Πότε σχηματίστηκε το group ;

Ήταν το καλοκαίρι του 2013 που γεννήθηκε η ιδέα για αυτό το πόνημα, με βασικό στόχο να δημιουργήσουμε κάτι με περισσότερες επιρροές από τον χώρο του εναλλακτικού Αμερικάνικου ήχου. Σύντομα ολοκληρώθηκε το πρώτο line-up, με το οποίο κυκλοφορήσαμε το 2014 το EP Ghosts Like Her. Six years and counting λοιπόν!

Ποιος είναι ήχος του group ;

Αν και το εναλλακτικό Αμερικάνικο rock είναι η πιο προφανής μας ηχητική κατεύθυνση, δηλαδή μπάντες όπως Disturbed, Alterbridge, Nothing More, Three Days Grace και πολλές άλλες, παίρνουμε κι αρκετό feedback από κόσμο να βρίσκει στη μουσική μας στοιχεία από Queensryche και Whitesnake μέχρι Pantera και Black Label Society. Μεγαλωμένοι σαν παλιο-ροκάδες γαρ, πολλές επιρροές από μπάντες όπως οι Iron Maiden, οι Blue Oyster Cult, οι Faith No More βγαίνουν στην επιφάνεια, ε και τελικά δεν φοβόμαστε να τις ενσωματώσουμε στον ήχο μας!

Πες μας για τα μέλη του group.

Όπως πολλές μπάντες από το ξεκίνημα μέχρι τώρα έχουμε περάσει κι εμείς τις περιπέτειες μας. Πολλά μέλη φύγαν κι ήρθαν, κάτι σαν ποδοσφαιρική ομάδα με τις μεταγραφές και τις αποχωρήσεις κάθε σεζόν. Το line-up μας λοιπόν μετά από θαλασσοταραχές έχει καταλήξει στο παρακάτω: στη φωνή ο Τάσος Λάζαρης, στην κιθάρα εγώ – ο Νίκος Χριστόλης, στο μπάσο ο Dorian Gates και στα drums ο Τζέρι Τζερεφός. Θεωρώ οτι είναι το πιο δυνατό και δεμένο σχήμα που είχαμε μέχρι τώρα, αλλά και από τα πιο δυνατά σύνολα σε σχέση με οτι άλλη μπάντα έχω παίξει στο παρελθόν!

Οι μουσικές επιρροές σας ;

Θα διαχωρίσω τις επιρροές σε κιθαριστικές και συνθετικές, καθότι είναι δύο διαφορετικές προσεγγίσεις. Από κιθάρα αναμφίβολα ο Adrian Smith, ο Dimebag Darrel, ο Eddie VanHalen, ο John Petrucci κι o Buck Dharma με έχουν διαμορφώσει στον μεγαλύτερο βαθμό σε θέμα ήχου και παικτικής νοοτροπίας. Από την άλλη, αν και συνθετικά όλοι οι παραπάνω μου χουν αφήσει το στίγμα τους, μπορώ να πω οτι τον τελευταίο καιρό τείνω προς πιο μοντέρνες αμερικανιές, όπως οι Breaking Benjamin, οι Alterbridge, οι Tool, οι Disturbed και άλλοι!

Έχω όμως κι έναν ακόμη ρόλο στο συγκρότημα: κάνω και την παραγωγή, οπότε πολλές φορές βγαίνω από τον ρόλο του μουσικού και βλέπω την μουσική μας σαν σύνολο. Εκεί συγκλίνω με παραγωγούς όπως ο David Bendeth, ο Chris Lord-Alge κι ο Terry Date, αν και είναι και τόσοι ακόμα που δεν τους αναφέρω γιατί δεν θα τελειώσει η λίστα.

Εξήγησε μας την διαδικασία δημιουργίας ενός νέου τραγουδιού. 

Ξεκινάω συνήθως από μια κιθαριστική ιδέα, κάποιο ριφάκι, ένα ενδιαφέρον chord progression, ένα lead που μου χτυπάει στο αυτί, ή ένα ρυθμικό που με πορώνει. Και μετά θα χτίσω πάνω σε αυτό, θα προσπαθήσω να το εξελίξω ή να το δέσω με κάποιες άλλες ιδέες που ταιριάζουν και να το φτάσω σε μια μορφή που να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά ενός κομματιού. Θα το ακούσουμε με τη μπάντα κι από κει και πέρα πατάμε πάνω στον κορμό και προσθέτουμε τα φωνητικά και το εμπλουτίζουμε ενορχηστρωτικά, αλλά προφανώς αυτό επηρεάζει το αρχικό κομμάτι, οπότε εκείνη τη στιγμή όλα γίνονται ρευστά μέχρι να καταλήξουμε στην τελική μορφή του τραγουδιού.

Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση που αντιμετωπίσατε.

Περάσαμε μια δύσκολη περίοδο, όταν στις αρχές του 2018, αποχώρησαν ο τραγουδιστής καθότι μένει σε άλλη χώρα πλέον, κι η drummer επειδή δεν μπορούσε να ακολουθήσει το συγκρότημα. Μας πήρε αρκετό καιρό για να ανασυνταχθούμε, κι όλο αυτό το διάστημα μαζί με τον μπασίστα, δεν είμασταν στην καλύτερη κατάσταση ψυχολογικά. Έχουμε επιστρέψει όμως με καινούρια κυκλοφορία, το EP From The Otherside, που κυκλοφόρησε τον Φεβρουάριο του 2019. Είναι κάτι διαφορετικό, 5 κομμάτια ακουστικά, κάτι που θέλαμε να κάνουμε καιρό και βρήκαμε οτι το τωρινό line-up μπορούσε να το υπστηρίξει κατάλληλα. Είναι τρία κομμάτια από τον δίσκο μας, αλλά και δύο διασκευές, από μια άλλη οπτική γωνία, αφού εκτός το οτι είναι ακουστικές εκτελέσεις έχουμε βάλει καποιες ωραίες προσθήκες με τον Γιάννη Θερμό στο πιάνο, την Ρεβέκκα Τσού σε 2α φωνητικά και τον Μπάμπη Παρίτση στο βιολί. Θα ακολουθήσουν σύντομα όμως και κομμάτια στον παλιό γνώριμο rock ύφος μας!

Ακούστε το εδώ στο spotify:

https://open.spotify.com/album/4NrCTFoIuJfJHHc9H15Obn

TOP 5 Albums & Last Year Best Album

Προσωπικά για μένα δίσκος της χρονιάς για το 2018 είναι το Ember από Breaking Benjamin, μια πολύ αγαπημένη μπάντα που τη χάσαμε για λίγο, όταν παραλίγο να διαλυθούν το 2013, αλλά τελικά επέστρεψαν παντοδύναμοι. Στο Top 5 μου όμως είναι λίγο ανάμικτη η κατάσταση, γιατί  πάντα προτιμούσα την ποικιλία:

  1. Iron Maiden – Somewhere In Time
  2. Pantera – Vulgar Display Of Power
  3. Dream Theater – Images And Words
  4. Breaking Benjamin – Phobia
  5. Three Days Grace – Life Starts Now

 

Official Band Site: https://ghostseason.com/

Facebook Page: https://www.facebook.com/GhostSeasonMusic/

Twitter: https://twitter.com/ghostseasonband

Youtube: https://www.youtube.com/user/ghostseasonband

Spotify: https://open.spotify.com/artist/0tuZFoikTr6KMowAVXbeSF

 

 

Share:
BsideRiff - 2019