GREEKS DO IT BETTER: BLUE WINTER

Σε ένα χειμώνα που σε μερικά 24ώρα θα μας αφήσει και μακάρι να πάρει και την παγωνιά από τις καρδιές μας, το #bsideriff.com αποφάσισε να κάνει μια ανέμελη βόλτα στην εγχώρια ανεξάρτητη σκηνή, προσπαθώντας να βρει ένα καταφύγιο από την ζοφερή πραγματικότητα των καιρών που ζούμε. Και ξεκινάμε….

Στο EP “Βεντάλιες και Σιδερογροθιές” που κυκλοφόρησε ο MAZOHA πριν μερικές εβδομάδες υπάρχει μια κομματάρα με τον τίτλο “Φρίκες”, η οποία συνοδεύετε από ένα videoclip που παίζει να είναι και το καλύτερο ever στην σταδιοδρομία του καλλιτέχνη. Υπάρχει επίσης και μια “ανίερη” διασκευή στο τραγούδι της eurovision “‘Ανοιξη” (Α.Μικρούτσικος-Σ.Βόσσου.)

Σ’ ένα ασανσέρ που όλο χαλάει μόνο ένα άτομο χωράει κι η ζωή συνεχίζει, προχωράει.
Στη ζωή όταν με βρήκες με είχανε φάει οι φρίκες, απ’ τη ζωή μου όταν βγήκες με ξανάφαγαν οι φρίκες, όλο φρίκες.

O Nikonn εγκατεστημένος στην Μ.Βρετανία εδώ και χρόνια συνεχίζει να βγάζει κομματάρες που κακά τα ψέμματα θα θέλαμε να τις ακούσουμε ασταμάτητα όλες μαζεμένες σε ένα LP. Τελευταίο του πόνημα το ξεσηκωτικό “We Never Stop”.
Nikonn – “We Never Stop”

To ελληνικό shoegaze το ορθόδοξον φωνάζει παρόν με τους Sugar For The Pill οι οποίοι με το παρθενικό τους single “Falling Back To You” απλά τα παίρνουν όλα παραμάζωμα. Αιθέρια γυναικεία φωνητικά και ξεκάθαρος shoegaze ήχος που μας κάνει να αδημονούμε για την κυκλοφορία του πρώτο τους LP “Wanderlust” τον Μάρτιο από την Make Me Happy Records (Greece)

O Das Noir σε δαιμονιώδη φόρμα από την προηγούμενη χρονιά συνεχίζει να κρατά ψηλά την σημαία του σκοτεινού ηλεκτρονικού ήχου, αυτή την φορά με μια αναπάντεχη διασκευή στο Goodbye Horses των Q Lazzarus, που οι περισσότεροι το γνωρίσαμε μέσα από την Σιωπή των Αμνών και τον χορό του Buffalo Bill.

Das Noir – Goodbye Horses

Για το #Bsideriff.com το νέο LP του Παύλου Παυλίδη ήταν ο δίσκος της περασμένης χρονιάς, όμως ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δεν επιλέγονται οι πιο δυνατές στιγμές του για να αποτελέσουν κάποιο από τα video clip. “Το φάντασμα της Εθνικής Οδού” λοιπόν πρώτο videoclip σε μια προσπάθεια να μην απογειωθεί
ένα lp που είχε τις δυνατότητες.

Οι Anima Triste ανέβασαν ένα συγκλονιστικό, 30λεπτο σχεδόν απόσπασμα από το studio όπου ηχογραφούν και μας αφήνουν μέσα από μια νοητή “κλειδαρότρυπα¨ να πάρουμε μάτι μια δουλειά υψηλής ηχητικής και οπτικής αισθητικής.
Anima Triste – Screaming from the studio

Οι Κονσέρβα παρουσιάζουν το κομμάτι τους “Πελάτες όλοι…” τώρα που συμβαίνει. Πιάνουν τον παλμό της κοινής γνώμης και δημιουργούν ένα τραγούδι και ένα videoclip βγαλμένο από την πρόσφατη εγχώρια επικαιρότητα, οξύ και αγανακτισμένο.

Κλείνουμε το χειμωνιάτικο σουλατσάρισμά μας στη εγχώρια σκηνή με το δεύτερο video clip των Nexus του Mike Pougounas που δείχνει αποφασισμένος να ξανακερδίσει τον χαμένο χρόνο, παρουσιάζοντας 2 singles ηχητικά άρτια, με την φωνή του στο επίπεδο των ερμηνειών με τους αγαπημένους Flowers of Romance
και με συνεργασίες που αξίζουν την προσοχή της alternative κοινότητας. Αναμένουμε τις επόμενες μέρες την κυκλοφορία του νέου LP που ονομάζετε “Ninouki”
και κάτι μου λέει πως θα μας απασχολήσει έντονα το 2022.

Share:
BsideRiff - 2019