Νεο αλμπουμ απο τους Dream Theater

Με διθυραμβικές κριτικές και χωρίς καμία γκρίνια επιστρέφουν οι πιο mainstream από τους prog σχηματισμούς μπάντας Dream Theater. Μετά την μέτρια αποδοχή της καινούριας προσπάθειάς τους το 2016 και με την αλλαγή σκυτάλης στα τύμπανα από τον πάλαι παλαίμαχο αλλά ακούραστο Mike Portnoy στον ομώνυμο δε Mike Magnini to άγχος για την αποδοχή του νέου εγχειρήματος ήταν μεγάλο.

Dream Theater Distance Over Time.png

Distance over Time ο τίτλος και πόσο συμβολικός είναι μιλώντας για το πόσο μακρυά έχουν βρεθεί μετά από 30 και πλέον χρόνια. Αποσύρθηκαν σε απομονωμένη τοποθεσία όπου οργάνωσαν ένα στούντιο αντάξιο της ανάγκης και δεμένοι πλέον σαν μία παρέα από τα παλιά έδωσαν ένα άλμπουμ δεμένο και σύγχρονο.

Chart (2019) Peak
position
Australian Albums (ARIA)[25] 10
Belgian Albums (Ultratop Flanders)[26] 8
Belgian Albums (Ultratop Wallonia)[27] 8
Dutch Albums (Album Top 100)[28] 3
Finnish Albums (Suomen virallinen lista)[29] 4
German Albums (Offizielle Top 100)[30] 1
Italian Albums (FIMI)[31] 4
Japanese Albums (Oricon)[32] 10
Norwegian Albums (VG-lista)[33] 3
Scottish Albums (OCC)[34] 4
Swedish Albums (Sverigetopplistan)[35] 4
UK Albums (OCC)[36] 12

Με συνθέσεις όπως πάντα επιβλητικές και περίπλοκες αυτή τη φορά δοκιμάστηκαν και δοκίμασαν την νέα τάση στον σκληρό ήχο. Baritone και 8chord κιθάρες σε πρωτότυπα κουρδίσματα μας φέρνουν νέα riffs. Οι ίδιοι μιλάνε σε αποκλειστική συνέντευξη για τις δυσκολίες που ήρθαν αντιμέτωποι.

Δεν θα χάσουμε με τίποτα λοιπόν φέτος το καλοκαίρι την μεγάλη επάνωδο ενός θρυλικού σχήματος στις 2 Ιουλίου στο θέατρο άλσους, όπου με την παρουσίαση του νέου δίσκου θα υπάρχει μεγάλο αφιέρωμα στα 20 χρόνια από το Metropolis pt2!!!!

ikey

Share:
BsideRiff - 2019