Το να καταπιαστεί με ένα μουσικό αφιέρωμα για τα βραβεία OSCAR ένα alternative αισθητικής site, όχι μόνο δεν είναι εύκολο, αλλά το πιθανότερο είναι να εκτεθεί. Επειδή όμως μας αρέσουν οι προκλήσεις και δεν αποφεύγουμε την επικαιρότητα θα κάνουμε μία αναδρομή στα μουσικά βραβεία OSCAR μέσα από το δικό μας πρίσμα.
ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΒΡΑΒΕΙΩΝ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ
1978 BEST O.S.T.Giorgio Moroder για την ταινία του Alan Parker, με την συγκλονιστική ερμηνεία του Brad Davis, Midnight Express.
1986 BEST SONG Berlin με το ΤΑΚΕ ΜΥ BREATH AWAY για το αδιάφορο TOP GUN. 80’s ως το κόκκαλο αλλά ακούγετε ακόμα και
σήμερα με νοσταλγία και απαλλαγμένο από το κιτς της pop των ΄80’s. Α, και αυτό γραμμένο από Giorgio Moroder .
1992 BEST SONG Streets of Philadelphia και ο working class hero Bruce Springsteen, κερδίζει πανάξια το OSCAR.
2001 Ένα τραγούδι μπορώ να ακούσω μόνο από EMINEM, το Lose Yourself, από την ταινία 8 Mile. Αναπάντεχα καλό.
2008 Ο Danny Boyle θα είναι πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας για το ασύληπτο Trainspotting με το ανεπανάλυπτο ost, όμως η ταινία που σάρωσε τα OSCAR ήταν το Slumdog Millionaire, με 8 OSCAR μεταξύ των οποίων και αυτο του BEST O.S.T.στον A. R. Rahman.
2009 O Jeff Bridges κερδίζει το OSCAR Α΄ Αντρικού Ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Crazy Heart η οποία προοριζόταν αρχικά να βγει κατευθείαν στην καλωδιακή τηλεόραση. Το δεύτερο OSCAR της ταινίας ήταν του BEST SONG για το The Weary Kind του Ryan Bingham.
2010 Trent Reznor ο frontman των Ν.Ι.Ν παίρνει το χρυσό αγαλματίδιο για το BEST O.S.T. της ταινίας The Social Network.
1000/100 άξιος.
2016 Και επιτέλους η Ακαδημία αποφασίζει να δώσει το OSCAR για BEST O.S.T.στον πιο γνωστό δημιουργό μουσικής ταινιών, τον Ennio Morricone για το The Hateful Eight, στην 6η του υποψηφιότητα.
Θα κλείσουμε αυτό το αφιέρωμα αιρετικά δίνοντας τα δικά μας βραβεία, επιλέγοντας σύμφωνα με τους κανόνες της Ακαδημίας, σε ένα θέμα και ένα τραγούδι από ταινίες που μετείχαν γενικότερα σε υποψηφιότητες OSCAR.
2002 BEST O.S.T. σε έναν από τους μεγαλύτερους δημιουργούς της εποχής μας, και ένα από τα μεγαλύτερα κεφάλαια της σύγχρονης μουσικής στο κινηματογράφο και στην T.V. τον Angelo Badalamenti, για το απίστευτο, μοναδικό, MULHOLLAND DRIVE.
1996 BEST SONG σε ένα συγκρότημα που ούτε το ίδιο είχε καταλάβει πόσο σπουδαίο ήταν και που αν το όνομά τους μπορούσε να ειπωθεί από τα mainstream media ίσως να είχαν την φήμη και την αναγνώριση συγκροτημάτων όπως οι Red hot chilly pappers. Butthole Surfers – Whatever από το Romeo & Juliet (1996).